Voorbeschouwing speelronde 2 DPD Heren Eredivisie

Aankomende woensdag wordt de DPD Heren Eredivisie hervat met speelronde 2. Na de eerste speelronde kon de balans worden opgemaakt. Squash City, Victoria en Twente wisten als enige de volle buit te pakken en gaan gezamenlijk aan kop. In komende speelronde komen er weer een aantal internationale topspelers in actie. O.a. Paul Coll (#5), Simon Rossner (#6), Gregoire Marche (#16) en nog veel meer komen in actie. Lees hieronder de voorbeschouwingen en opstellingen van de teams.

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De DPD Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De DPD Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport!

Stand DPD Heren Eredivisie

Team
Punten
Gewonnen
Verloren
1. Squash City
12
1
0
1. Victoria Rotterdam
12
1
0
1. Coulisse/Twente
12
1
0
4. CS Drachten/Froconsur
9
1
0
5. Labee/Group Ridderkerk
5
0
1
6. RIXAX Squash Almere
1
0
1
6. DKTP.it MAX Beverwijk
1
0
1
6. MeerSquash Hoofddorp
1
0
1

Livescoring DPD Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de DPD Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Opstellingen Teams DPD Eredivisie

Victoria Rotterdam – CS Drachten/Froconsur

Landskampioen Victoria Rotterdam ontvangt CS Drachten/Froconsur. Een confrontatie tussen de nummer 1 en 2 van het afgelopen seizoen. Beide ploegen hebben titelaspiraties, de overwinning zal daarom belangrijk zijn voor beide teams. Op speelpositie drie wordt het een Nederlands onderonsje, Joris Wagenaar en Thijs Roukens treffen elkaar. Vorig jaar wist Roukens met 3-0 te winnen van Wagenaar. Roukens is echter nog opzoek naar zijn optimale vorm, kan Wagenaar met steun van het eigen publiek een resultaat neerzetten? Op de tweede positie is het Nederlands Kampioen Piedro Schweertman tegen Tom Richards. Op papier is Richards de sterkere van de twee, laatste confrontatie was tijdens de DPD Open 2017, toen wist Richards met 3-1 te zegevieren. Op positie 1 wordt het smullen, Golan vs. Kandra. Beide spelers zijn maar vier plekken van elkaar verwijderd op de mondiale ranglijst en dus beloofd het een absolute kraker te worden in Rotterdam.

1: Borja Golan (PSA #34) – Raphael Kandra (PSA #30)

2: Piedro Schweertman –  Tom Richards (PSA #26)

3: Joris Wagenaar –  Thijs Roukens (PSA #378)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

Labee Group/Squash Ridderkerk – DKTP.it Max Beverwijk

Een paar kilometer van de topper tussen Victoria en Drachten is wederom een topwedstrijd te aanschouwen. Kijkend naar de opstellingen van Squash Ridderkerk en DKTP.IT Max Beverwijk is het lastig om een winnaar te voorspellen. Op de derde positie is het Rene Mijs tegen Roberto Kalshoven. Mijs liet de vorige speelronde zien in vorm te zijn tegen Thijs Roukens, Kalshoven bood echter goed tegenstand tegen Bernat Jaume. Op de tweede positie is een absolute kraker. Serme en Pajares zijn twee posities van elkaar verwijderd op de PSA Ranglijst. Vorig jaar in de Eredivisie speelde de twee ook al tegen elkaar dit resulteerde in een 3-0 en 3-2 overwinning voor Pajares. Blijft de Spanjaard op deze winning streak of is het drie keer scheepsrecht voor de Fransman?. Op de nummer 1 positie is het een Frans onderonsje tussen Castagnet en Marche. Kijkend naar de mondiale ranglijst is het voordeel voor Marche, echter laat Castagnet regelmatig zien zich nog steeds met de absolute top te kunnen meten, dit beloof wederom een prachtige wedstrijd te worden.

1: Mathieu Castagnet (PSA #27) –  Gregoire Marche (PSA #16)

2: Lucas Serme (PSA #36) – Iker Pajares (PSA #38)

3: Rene MijsRoberto Kalshoven

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

Squash City Amsterdam – MeerSquash Hoofddorp

Squash City Amsterdam kende een droomstart tegen Beverwijk door met 12-1 te winnen. MeerSquash had dezelfde uitslag maar wist 1 punt te halen tegen Coulisse/Twente. De Hoofddorpse formatie beschikt de komende speelronde weer over kopman Paul Coll die de nodige punten naar Hoofddorp moet binnen halen. Hij mag het opnemen tegen James Peach die zijn debuut maakt in de Nederlandse Eredivisie. Op positie twee neemt Joel Jaume het broertje van Bernat Jaume het op tegen Tim Weber. J. Jaume is nog een onbekende in de Eredivisie, Weber is een doorgewinterde speler en zal zich op papier moeten kunnen weren tegen Joel Jaume. Op de derde positie is het teammanager Nick Kuys die het opneemt tegen Bart Ravelli. Beide heren zijn nog steeds actief op het hoogste niveau. Ravelli heeft de beste papieren om deze wedstrijd binnen te halen, de onderlinge resultaten spreken in het voordeel van de Hoofddorper.

1:  James Peach (PSA #222) – Paul Coll (PSA #5)

2: Joel Jaume (PSA #260) –Tim Weber

3: Nick KuysBart Ravelli

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ellen Steenkist

RIXAX Squash Almere – Coulisse/Twente

Promovendus Squash Almere treed aan tegen Coulisse/Twente. Teammanager Thony Schwab van de Almeerse ploeg treed aan met dezelfde opstelling als tegen Victoria met de Obregon broers en Marc ter Sluis. Henk Meulenbelt van Twente neemt kopman Simon Rossner mee naar Almere samen met Laurens Jan Anjema en Hessel Reekers. Op de derde positie lijkt Reekers te kort te komen voor de Nederlander Marc ter Sluis. De overige posities op nummer 1 en 2 lijkt Twente sterk in het voordeel om de overwinning mee naar huis te nemen. Mocht Almere willen stunten dan zal Rodrigo Obregon moeten verrassen tegen 10 voudig NL Kampioen Laurens Jan Anjema.

1: Francisco Obregon – Simon Rossner (PSA #6)

2: Rodrigo Obregon – Laurens Jan Anjema

3: Marc ter Sluis (PSA #325) – Hessel Reekers

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh