DPD Dames Eredivisie gaat vrijdag a.s. van start

Squash Utrecht en Victoria Rotterdam wisten gisteren te winnen in de Dames Eredivisie, beide ploegen wisten met 2-1 in wedstrijden te winnen van MeerSquash Hoofddorp en Squash Ede. Squash Zwolle was deze speelronde vrij geroosterd omdat de Dames Eredivisie uit 5 teams bestaat.

Squash Ede 6 – 9 Victoria Rotterdam

Squash Ede ontving Landskampioen Victoria Rotterdam. Suzanne Peters wist in de openingswedstrijd met 2-1 voor te komen en lag op koers om Ede een droomstart te bezorgen. Radzyminski wist zich echter op tijd te herpakken en won de wedstrijd met 3-2. Daarna was het aan Dorenbos tegen Fleur Maas. Maas wist de winst veilig te stellen voor Victoria door met 3-1 te winnen van voormalig NL teamspeelster Dorenbos. De laatste wedstrijd ging wel naar Squash Ede. Nele Hatscheck was te sterk voor Juliette Permentier. Victoria pakt de eerste overwinning van het seizoen. Ede was dicht bij een kleine stunt maar kan met 6 punten terug kijken op een goede seizoensstart.

1: Milja Dorenbos 1 – 3 Fleur Maas

2: Nele Hatsheck 3 – 0 Juliette Permentier

3: Suzanne Peters 2 –3 Lianka Radzyminski

Squash Utrecht 9 – 3 MeerSquash Hoofddorp

Squash Utrecht begon de Eredivisie tegen MeerSquash Hoofddorp. Beide ploegen hebben een kwaliteitsimpuls t.o.v. vorig seizoen. Bij Utrecht stond de Franse speelster Enora Villard in de opstelling. Bij Hoofddorp deed voormalig nummer 2 van de wereld Natalie Grinham mee. Van Drongelen wist de eerste overwinning van het seizoen te pakken met een 3-0 overwinning tegen Catlyn van Maas de Bie, 1-0 voor Utrecht. Grinham liet zien nog altijd de meeste speelsters de baas te  zijn,  speelde dominant en liet Diepeveen niet in haar spel komen, 3-0 voor Grinham. De beslissende wedstrijd ging tussen Villard en Fritsche. De Franse liet zien waarom Utrecht haar aan de opstelling heeft toegevoegd en won met overtuiging van Fritsche 3-0. De eerste overwinning voor Utrecht is een feit en Hoofddorp neemt drie punten mee naar huis.

1: Judith Diepeveen 0 – 3 Natalie Grinham

2: Enora Villard 3 – 0 Gabi Fritsche

3: Megan van Drongelen 3 – 0 Catlyn van Maas de Bie

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh