City, Twente, Rotterdam & Drachten winnen eerste wedstrijd

Gisteren was de eerste speelronde van de DPD Heren Eredivisie. Squash City, Coulisse/Twente, Victoria Rotterdam en CS Drachten/Froconsur wisten allen hun eerste wedstrijd te winnen. Hieronder lees je de verslagen van de wedstrijden.

MeerSquash Hoofddorp 1 – 12 Coulisse/Twente

Coulisse/Twente is het seizoen uit bij Hoofddorp goed begonnen. De Hoofddorpse formatie moet na het thuisverlies direct in de achtervolging. In de openingspartij moest de Duitser Tim Weber na een eenzijdige strijd het onderspit delven tegen tienvoudig Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema. De ‘MeerSquasher kon tot 5-5 in de eerste game mee met de sterke Nederlander, maar was daarna volstrekt kansloos: 5-11, 2-11, 1-11. Het duel tussen de interim-kopmannen Juan Camilo Vargas (‘MeerSquash) en Edmon Lopez (Coulisse / Twente) ging vervolgens ook verloren. De Colombiaan Vargas (PSA-92) maakte het de hoger aangeslagen Spanjaard (PSA-58) bij tijd en wijle flink lastig, maar kon alleen de derde game winnend afsluiten: 6-11, 5-11, 13-11, 5-11. In het slotduel was ook debutant Joe Lee niet succesvol voor de thuisploeg. De ongerankte Engelsman, die langdurig buitenspel stond door een slepende blessure, kon geen antwoord vinden op het aanvallende spel van de Indiër Aditya Jagtap (PSA-83) en ging in straight games onderuit: 8-11, 6-11, 5-11.

1:  Juan Camilo Vargas 1 – 3 Edmon Lopez

2: Joe Lee 0 – 3 Aditya Jagtap

3: Tim Weber 0 – 3 Laurens Jan Anjema

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ellen Steenkist

DKTP.it Max Beverwijk 1 – 12 SquashCity Amsterdam

DKTP.it Max Beverwijk kende een valse start in de Eredivisie met het verlies tegen Squash City.. De Amsterdammers kwamen met een sterkste opstelling naar Beverwijk, terwijl DKTP-it/MAX met een zwakkere opstelling aantrad. De buitenlandse topspelers van MAX waren allemaal verhinderd deze avond, dus lag er een lastige avond in het vooruitschiet. Roel Zwagerman mocht de spits afbijten tegen de sterker geachte full-prof Roshan Bharos. Zwagerman speelde hij echter prima wedstrijd en maakte het daarmee Nederlands teamspeler Bharos lastig en pakte een game van de op papier veel betere in Engeland woonachtige Nederlander. Dit bleek het enige punt voor de Beverwijkers, want zowel Jens Schoor (tegen nummer 57 vd wereld Nathan Lake uit Engeland) als Roberto Kalshoven (tegen de Spaanse nummer 91 vd wereld Bernat Jaume) konden geen game pakken en verloren beiden dus met 3-0.

1: Jens Schoor 0 – 3 Nathan Lake

2: Roberto Kalshoven 0 – 3 Bernat Jaume

3: Roel Zwagerman 1 – 3 Roshan Bharos

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

CS Drachten/Froconsur 9 – 5  Labee Group/Squash Ridderkerk

Centre Squash Drachten de nummer twee van afgelopen seizoen ontving Squash Ridderkerk. Ridderkerk was dicht bij een uit overwinning in Drachten. Rene Mijs wist verrassend met 3-0 te winnen van Nederlands Team speler Thijs Roukens. Vervolgens wist Lucas Serme (36 PSA) met 2-1 voor te komen tegen Engelsman Ben Coleman (56 PSA). Ridderkerk was daarmee 1 game verwijderd van de teamwinst. Ondanks 20 plekken verschil op de ranglijst wist Coleman de wedstrijd te kantelen en won met 3-2. Daarmee bracht Coleman de stand in wedstrijden terug naar 1-1. Mahesh Mangaonkar was vervolgens met 3-0 sterk voor Spanjaard Carlos Cornes. Drachten boekte daarmee een nipte overwinning op Ridderkerk.

1: Ben Coleman 3 – 2 Lucas Serme

2: Mahesh Mangaonkar 3 – 0 Carlos Cornes

3: Thijs Roukens 0 -3 Rene Mijs

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Karel Huisman

Victoria Rotterdam 12 – 1 Squash Almere

Promovendus Squash Almere mocht na een afwezigheid van tien jaar zich weer bewijzen op het hoogste niveau. De Almeerse formatie moest gelijk tegen Landskampioen Victoria Rotterdam. Squash Almere speelde met de Argentijnse tweeling Francisco en Rodrigo Obregon en de Nederlander Marc ter Sluis. Victoria speelde met de Fransman Sebastian Bonmalais, de Belg Youri Hapers en als Nederlander de huidige nationaal en Europees 35+ kampioen Piedro Schweertman. Het krachtsverschil bleek te groot tussen de landskampioen en de nummer acht. Marc ter Sluis wist de eer te redden en behaalde het eerste punt voor Squash Almere. De einduitslag werd 12-1 voor Victoria.

1: Sebastian Bonmalais 3 – 0 Francisco Obregon

2: Piedro Schweertman 3 – 0 Rodrigo Obregon

3: Joeri Hapers 3 – 1 Marc ter Sluis

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg