De afgelopen maanden zijn alle teammanagers van de DPD Eredivisie druk bezig geweest met het samenstellen van hun teams. SBN kijkt alvast vooruit naar de start van de Eredivisie. Morgen starten de Heren (lees voorbeschouwing) en vrijdag start de Dames Eredivisie. In beide competities zijn er weer een aantal internationale topspelers toegevoegd aan de selecties van de Eredivisie ploegen, dit maakt de Nederlandse topcompetitie buitengewoon sterk en aantrekkelijk voor internationale topspelers en toeschouwers. SBN blikt alvast vooruit!

DPD Squash Heren Eredivisie

Huidig Landskampioen: Victoria Rotterdam

In de komende vooruitblik blikken we vooruit naar, Squash Almere & MeerSquash Hoofddorp

Squash Almere

Squash Almere is weer terug in de DPD Eredivisie. De drievoudig landskampioen was een aantal jaar verdwenen op het hoogste niveau in Nederland. Thony Schwab is sinds 1,5 jaar de nieuwe manager van Squash Almere. Schwab heeft als manager meerdere ploegen in de Eredivisie begeleid en heeft ook een aantal keer het kampioenschap mogen vieren. O.a. als teammanager van Squash Zwolle. Na een succesvol jaar in de Eerste Divisie is het team gepromoveerd naar de Eredivisie. Om het eerste team van Almere te versterken heeft Schwab een aantal internationale toppers aangetrokken. De voormalig nummer 24 van de wereld Alan Clyne is daarbij de kopman van de Almeerse ploeg. Daarnaast beschikt Schwab over de Obregon broers (overgekomen van Utrecht), Marc ter Sluis (overgekomen van SquashCity) en Nederlands toptalent Sebastiaan Hofman. Met deze selectie wil Almere het behoudt in de Eredivisie realiseren. Wil je meer weten over de selectie van Squash Almere bekijk de hele selectie hier.

MeerSquash Hoofddorp

MeerSquash Hoofddorp is geen onbekende in de Eredivisie. De Hoofddorpse ploeg is al 25 jaar in de Eredivisie maar wist alleen in 1997 de schaal omhoog te houden. Wellicht dat komend seizoen een succes jaar kan worden voor MeerSquash. Teammanager Tommy Berden beschikt komend seizoen wederom over een sterke brede selectie met o.a. de nummer 5 van de wereld Paul Coll. Daarnaast beschikt Berden wederom over topspelers als Joe Lee, Jan van den Herrewegen en Juan Camilo Vargas. Toch zal de beschikbaarheid van Coll wel eens een belangrijke rol kunnen spelen om het kampioenschap. Wil je meer weten over de selectie van MeerSquash bekijk de hele selectie hier.

DPD Squash Dames Eredivisie

Huidig Landskampioen: Victoria Rotterdam

In de komende vooruitblik blikken we vooruit naar, Squash Ede en Victoria Rotterdam

Squash Ede

Squash Ede beschikt komend seizoen over dezelfde selectie als vorig jaar. Milja Dorenbos en Nele Hatschek zijn de twee kopvrouwen van Ede. Afhankelijk van de inzetbaarheid van deze twee kopvrouwen kan Squash Ede hoge ogen gooien naar de topposities in de DPD Dames Eredivisie, de doelstelling van top 4 zal met de huidige selectie gehaald moeten worden. Wil je meer weten over de selectie van Squash Ede bekijk de hele selectie hier.

Victoria Rotterdam

Victoria Rotterdam is de recordkampioen van de Dames Eredivisie. Met 9 kampioenschappen voeren zij de ranglijst van all time landskampioenen aan. Komend seizoen gaan de Rotterdammers opzoek naar het magische aantal van 10 kampioenschappen. De Rotterdammers zijn 4 keer op rij landskampioen en hebben wederom een sterke selectie om de vijfde titel oprij te pakken. De Rotterdammers zijn kopvrouw Nele Gilis kwijt geraakt aan MeerSquash Hoofddorp maar beschikken wel over zus Tinne Gilis, Tessa ter Sluis en Nederlands toptalent Fleur Maas. Naast de topkwaliteit  heeft manager Stephen Cooke jong talent in zijn ploeg met o.a. Lianka Radzyminski en Naomi Nohar. Voldoende kwaliteit en keuze voor Cooke om te werken aan alweer een kampioenschap in Rotterdam. Echter lijkt de Dames Eredivisie met het jaar sterker te worden en beloofd het een spannende titelstrijd te worden. Wil je meer weten over de volledige selectie van Victoria bekijk de hele selectie hier.