De afgelopen maanden zijn alle teammanagers van de DPD Eredivisie druk bezig geweest met het samenstellen van hun teams. SBN kijkt alvast vooruit naar de start van de Eredivisie van 2 oktober voor de Heren en 4 oktober voor de Dames Eredivisie. In beide competities zijn er weer een aantal internationale topspelers toegevoegd aan de selecties van de Eredivisie ploegen, dit maakt de Nederlandse topcompetitie buitengewoon sterk en aantrekkelijk voor internationale topspelers en toeschouwers. SBN blikt de komende dagen vooruit naar de aankomende topspelers die in actie gaan komen.

DPD Squash Heren Eredivisie

Huidig Landskampioen: Victoria Rotterdam

Aantal deelnemende teams: 8

In de komende vooruitblik blikken we vooruit naar een aantal ploegen, Victoria Rotterdam, Max Beverwijk, Coulisse/Twente.

Victoria Rotterdam

Victoria Rotterdam werd afgelopen seizoen verrassend kampioen. Lang leek het te gaan tussen Coulisse/Twente en CS Drachten/Froconsur maar na een zinderende ontknoping pakte Victoria Rotterdam hun negende kampioenschap uit de clubhistorie. Recordkampioen Victoria gaat komend seizoen opzoek naar titelprolongatie en het tiende kampioenschap uit de clubhistorie. De Rotterdammers hebben wederom een sterke ploeg op de been en beschikken met Joel Makin de nummer 12 van de wereld over een sterke kopman. Nieuw in de selectie zijn Maleisiƫr NG Eain Yow de nummer 37 van de wereld en de Portugees Rui Soares de nummer 92 van de wereld. Soares is geen onbekende in de Nederlandse Eredivisie, Soares is drie seizoen lang uitgekomen voor Match Amsterdam maar is nu getransfereerd naar Victoria. De Rotterdammers denken ook aan de toekomst. Engelsman Max Forster is toegevoegd aan de selectie. Het 18 jarige talent werd tijdens de afgelopen DPD Dutch Junior Open tweede in de leeftijd onder 19 jaar, hij mag nu zijn kwaliteiten laten zien op het hoogste Nederlandse squashniveau. Wil je meer weten over de selectie van Victoria bekijk de hele selectie hier.

MAX Beverwijk

Na een mooie derde plaats afgelopen seizoen zijn de sponsoronderhandelingen deze zomer voorspoedig verlopen voor MAX Sports & Wellness. Naast een groot aantal kleinere sponsoren, heeft ook hoofdsponsor DKTP informatietechnologie uit Amsterdam het sponsorcontract verlengd. Teammanager Rick Luttikhuizen heeft aan het eind van vorig seizoen de ambitie uitgesproken om mee te strijden voor de landstitel en met de ondersteuning van de sponsors is dat mogelijk. De formatie van DKTP-IT/MAX bestaat uit twee echte clubspelers, vier spelers uit de mondiale top 60 en twee Duitse routiniers. Met dit team wil DKTP-IT/MAX de ambitie waarmaken. De afgelopen seizoenen is er steeds een stapje omhoog gezet met als voorlopig hoogtepunt de derde plaats. Gregoire Marche de nummer 16 van de wereld is net als vorig seizoen de grote kopman van Beverwijk. De Egyptenaar Mohamed El Sherbini de nummer 58 van de wereld is nieuw binnen de selectie en moet de Beverwijkers helpen om hun titelaspiraties kracht bij te zetten. Wil je meer weten over de selectie van Beverwijk bekijk de hele selectie hier.

Coulisse/Twente

De ploeg van teammanager Henk Meulenbelt kende na twee succesvolle kampioenschappen een teleurstellend jaar in de DPD Eredivisie. Mede door personele problemen en het vertrek van Laurens Jan Anjema naar Amerika moest de ploeg vlak voor het einde van de competitie afhaken. Coulisse/Twente is komend seizoen opzoek naar eerherstel en heeft wederom een sterke selectie. Simon Rossner de nummer vijf van de wereld is al jaren kopman van Twente en zal ook komend seizoen in het oosten van het land te bewonderen zijn. Nieuw in de DPD Eredivisie en in de selectie van Twente is Egyptenaar Fares Dessouky, de nummer 15 van de wereld klopt al enige tijd op de deur van de mondiale top 10 en zal nu ook in Nederland in actie komen. De overige nieuwe selectie spelers van Twente zijn: Adrian Waller (22 van de wereld), Patrick Rooney (81 van de wereld), Aditya Jagtap (77 van de wereld), daarnaast beschikt Twente over Dylan Bennett die getransfereerd is van Squash Ridderkerk naar Twente. Samen met de teruggekeerde Laurens Jan Anjema beschikt Meulenbelt over twee zeer sterke Nederlanders die wel eens een belangrijke rol zouden kunnen spelen in de strijd om het kampioenschap. Wil je meer weten over de selectie van Twente bekijk de hele selectie hier.

DPD Squash Dames Eredivisie

Huidig Landskampioen: Victoria Rotterdam

Aantal deelnemende teams: 5

In de komende vooruitblik blikken we vooruit naar een aantal ploegen, Squash Utrecht en Squash Zwolle.

Squash Utrecht

De ploeg van teammanager Jeroen Richter kende een succesvol eerste jaar in de DPD Dames Eredivisie. De ploeg strijde tot op de laatste speeldag mee om het kampioenschap, echter ging de laatste wedstrijd verloren en moest Utrecht hun meerdere erkennen in Victoria Rotterdam. Squash Utrecht gaat komend seizoen voor het kampioenschap met het aantrekken van drie internationale topspeelsters: de Amerikaanse Haley Mendez nummer 42 van de wereld, Melissa Alves de nummer 45 van de wereld en Enora Villard de nummer 56 van de wereld. Daarnaast beschikt Utrecht komend seizoen wederom over Judith Diepeveen, Megan van Drongelen en Rianne van Mourik. Met deze brede selectie wil teammanager Jeroen Richter een gooi doen naar het kampioenschap. Wil je meer weten over de selectie van Utrecht bekijk de hele selectie hier.

Squash Zwolle

De nummer drie van vorig seizoen Squash Zwolle beschikt het komende Eredivisie seizoen over een volledig Nederlandse selectie. Zwolle staat erom bekend om de lokale toptalenten kansen te bieden op het allerhoogste niveau. Speler en manager Dagmar Vermeulen heeft net als vorig seizoen zeven Nederlandse speelsters daarmee strijden de Zwollenaren voor een plek bij de eerste drie. Wil je meer weten over de selectie van Zwolle bekijk de hele selectie hier.