Victoria Rotterdam Landskampioen Heren Eredivisie

De laatste speelronde van de DPD Heren Eredivisie is gespeeld. Na maanden van topsquash in Nederland is de competitie ten einde gekomen. Het bleek een van de spannendste avonden in de DPD Eredivisie in een zinderend seizoen. Twee teams konden nog kampioen worden en drie teams moesten vrezen voor degradatie. Uiteindelijk wist Victoria Rotterdam het kampioenschap binnen te slepen. Squash Utrecht ging hard onderuit en degradeert na 1 jaar Eredivisie terug naar de Eerste Divisie. Hieronder lees je de volledige nabeschouwing van de laatste speelronde.

SQUASH CITY AMSTERDAM    12-1    DKTP.IT MAX BEVERWIJK

Squash City haalde gisteravond de perfecte score tegen DKTP.IT Max Beverwijk. De Amsterdammers moesten vrezen voor degradatie en zetten alles op alles op de laatste speelronde winnend af te sluiten. Beverwijk was nagenoeg uitgespeeld en wilde de derde plaats verdedigen. Beide ploegen slaagden in die missie. Nick Kuys begon de avond goed en won vrij eenvoudig van de 17-jarige debutant Stan Al. Daarna was het smullen voor de bezoekers. Josh Masters (nummer 55 van de wereld) tegen Bernat Jaume (wereldwijd nummer 85). Bernat laat geregeld hoog niveau zien en dat hij het de top-jongens lastig kan maken. Ook dit keer wist hij te zegevieren. Alleen de tweede game ging naar de Engelsman, wat de eindstand op 3-1 voor Bernat bracht. De laatste wedstrijd ging tussen Roshan Bharos en Roberto Kalshoven. Kalshoven bleef goed in de rally en wist twee keer op een 7-5 voorsprong te komen. Bharos wist echter te herstellen en pakte de wedstrijd en daarmee de maximale score voor SquashCity. Door de overwinning stijgt Squash City zelfs naar de zesde positie in de DPD Eredivisie. Max Beverwijk blijft door de game winst van Josh Masters boven MeerSquash op basis van onderling resultaat.

Bernat Jaume    ESP    PSA – #85         3-1    Josh Masters    ENG    PSA – #55
Roshan Bharos    NED    PSA – #149    3-0    Roberto Kalshoven    NED    NL – #16
Nick Kuys    NED    NL – #25                 3-0    Stan Al    NED    NL – #99

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh


CS DRACHTEN/ FROCONSUR    12-0    COULISSE/TWENTE

CS Drachten zette gisteravond alles op alles op nog kampioen te kunnen worden. Daarvoor waren ze wel afhankelijk van Victoria Rotterdam die ten minste vijf punten moest laten liggen. Coulisse/Twente was dit seizoen al uitgespeeld. Bij een overwinning konden de Twentenaren alleen nog stijgen naar een vierde of derde plaats. De avond bleek een eenvoudige te zijn voor de Friezen. In de openingswedstijd won Thijs met 3-0 van Hessel Reekers. Dit bleek een voorbode voor de rest van de wedstrijden. Oom Tom Richards en Ben Coleman wisten beide met 3-0 te winnen. Daarmee behaalde CS Drachten de volledige 12 punten. Echter bleek dit niet genoeg nadat Victoria hetzelfde aantal punten wist te behalen tegen Squash Utrecht. Drachten sluit daarmee een topseizoen af als nummer twee. Coulisse/Twente kende een teleurstellend seizoen en sluiten de competitie af als nummer 5.

Tom Richards    ENG    PSA -#22          3-0    Lukas Wirths    GER
Ben Coleman    ENG    PSA -#50          3-0    Bastiaan Meulenbelt    NED    NL – #24
Thijs Roukens    NED    NL -#9              3-0    Hessel Reekers    NED    NL – #59

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Karel Huisman

MEERSQUASH HOOFDDORP    9-4    LABEE/GROUP RIDDERKERK

MeerSquash Hoofddorp sloot het seizoen af in stijl. Thuis werd er gewonnen van Labee Group/Squash Ridderkerk die degradatie probeerde te ontlopen. In de openingswedstrijd kwam talent Tom Schreurs weer in actie. Dit keer trof hij de Fransman Fabien Verseille. Schreurs wist zich in menig rally kranig te weren maar moest zijn meerdere erkennen in de Fransman. Daarmee waren de eerste drie punten voor Ridderkerk een feit. Paul Coll bracht de stand weer snel tot 1-1. De nummer zes van de wereld won vrij eenvoudig van de Spanjaard Carlos Cornes. De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Bart Ravelli en Rene Mijs. Beide spelers kennen elkaar al lang en weten daardoor van elkaar hoe de ander speelt. Bart wist dit keer als winnaar van de baan te stappen. De wedstrijd ging met 3-1 naar MeerSquash. De Hoofddorpers wisten daarmee de vierde plaats veilig te stellen. Ridderkerk zakt naar de zevende plaats maar wist voldoende punten te behalen om boven Utrecht te blijven.

Paul Coll    NZL    PSA -#6                     3-0    Carlos Cornes    ESP    PSA – #79
Bart Ravelli    NED    NL – #14                3-1    Rene Mijs    NED    NL -#11
Tom Schreurs    NED    NL – #37            0-3    Fabien Verseille    FRA

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg


VICTORIA ROTTERDAM    12-0    LETMEDOIT SQUASH UTRECHT

Het doek is gevallen voor Squash Utrecht. De Utrechters verloren op bezoek bij Victoria Rotterdam met 12-0. Hiermee werd Victoria kampioen en is Utrecht komend seizoen veroordeeld tot het spelen van Eerste Divisie.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de kans en de hoop op handhaving al een stuk kleiner en het zicht op de titel voor Victoria groter. Mohamed Abouelghar bleek niet in actie te kunnen komen tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen. Franscisco mocht zijn plek innemen en speelde op 3 tegen Joeri Hapers. Over drie games met een zelfde spelbeeld bleek Joeri toch de constanter spelende van de twee te zijn en won met 3-0. Daarmee was de eerste stap voor Victoria gezet. Als gevolg van het ontbreken van Abouelghar, schoof Sebastiaan door naar plek 1 en had hij de zware opdracht om het nummer 12 van de wereld Joel Makin lastig te maken. Dit lukte hem bij vlagen. De gebruikelijk mooie shots waarvan zelfs het thuispubliek van onder de indruk was, maakte het een schitterende partij om te zien. Joel bleek de betere speler en de Welshmen won met 3-0. Hiermee was het Landskampioenschap voor Victoria een feit, net als de degradatie van Squash Utrecht. Tot slot mochten Borja Golan en Tom Hoevenaars het tegen elkaar opnemen. Het was een wedstrijd om de eer en gezien de Spanjaard nog niet zo lang geleden in de mondiale top-10 stond en nu nummer 37 is verwachtte iedereen een snelle pot. Niets was minder waar. Tom Hoevenaars haalde nog één keer alles uit de kast om te laten zien wat hij waard was. Spectaculaire rally’s, sportief spel en maximale inzet, bleken echter niet genoeg voor gamewinst. Hiermee doofde het Eredivisie avontuur voor Squash Utrecht in de Eredivisie als een nachtkaars.

Joel Makin    WAL    PSA – #12              3-0    Sebastiaan Weenink    NED    NL -#4
Borja Golan    ESP    PSA – #37             3-0    Tom Hoevenaars    NED    NL – #8
Joeri Hapers    BEL    PSA -#134           3-0    Francisco Obregon    ARG    PSA – #149

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ash Patel