Victoria Rotterdam Landskampioen Dames Eredivisie

Afgelopen vrijdag 15 maart was de 10de en laatste speelronde van de DPD Dames Eredivisie. Victoria Rotterdam mag zich na deze ronde opnieuw de beste Dames ploeg van Nederland noemen. In eigen huis werd de titel in de wacht gesleept tegen de nummer twee van het seizoen, Squash Utrecht.

Victoria Rotterdam                10-7 LetmedoIT Squash Utrecht

De wedstrijd in Rotterdam was een spannende avond. Het werd gelijk in games en in punten tussen de nummer 1 en 2 van de DPD Dames Eredivisie. De nummer 1 wedstrijd bleek doorslaggevend voor de winst van de wedstrijd. Tinne Gillis won van Judith Diepeveen en wist daarmee het kampioenschap van Victoria extra glans te geven. De Rotterdammers hadden aan 3 punten genoeg  om hun titel te prolongeren. In de openingswedstrijd wist Vivian Dekkers de Utrechters op het goede spoor te zetten door met 3-1 te winnen van Claudia Sieben. Juliette Permentier trok vervolgens de stand gelijk te trekken en stelde het kampioenschap veilig door met 3-1 te winnen van Rianne van Mourik. Victoria was daarmee kampioen van Nederland. Tinne Gillis won vervolgens 3-0 van Judith Diepeveen. Megan van Drongelen trok de stand in games en punten gelijk door 3-0 te winnen van Lianka Radzyminski. Zoals eerder beschreven won Victoria door de nummer 1 positie de wedstrijd en is Victoria wederom Landskampioen van de DPD Dames Eredivisie.

1:     Tinne Gillis                                    3-0 Judith Diepeveen
2:     Juliette Permentier                       3-1 Rianne van Mourik
3:    Lianka Radzyminski                      0-3 Megan van Drongelen
4:     Claudia Sieben                             1-3 Vivian Dekkers

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

Afbouwcombinatie Squash Zwolle         15-4 MeerSquash Hoofddorp

Squash Zwolle speelde zijn laatste wedstrijd thuis tegen de nummer laatst MeerSquash Hoofddorp. Alle wedstrijden werden gewonnen door de Zwollenaren. MeerSquash wist in drie van de vier wedstrijden goed tegenstand te bieden, maar dit bleek niet voldoende om een overwinning binnen te slepen. In de openingswedstrijd won Emma de Haas van Dorsser met 3-0 van Feline Posdijk. Vervolgens ging het tussen Daphne Timmer en Catlyn van Maas de Bie. Catlyn wist knap op een 2-1 voorsprong te komen maar kon deze voorsprong niet verzilveren. Timmer herstelde en won met 3-2. Natasja Buisman kwam dit seizoen voor de tweede keer in actie. Zij wist met 3-1 te winnen van Gabi Fritsche. De laatste wedstrijd ging tussen Wendy Gunther en Emme Lotte Boon. Boon kwam nog op een 1-0 voorsprong. Gunther wist echter de overwinning alsnog naar zich toe te trekken door de 3 opvolgende games te winnen, wat de eindstand op 3-1 bracht. Zwolle sluit het seizoen daarmee af met een thuisoverwinning op de Hoofddorpers. MeerSquash kende een teleurstellend seizoen met een 6de plaats en 1 overwinning. De ploeg uit Hoofddorp zal niet degraderen omdat er nog 2 plaatsen vrij zijn in de Eredivisie.

1:     Natasja Buisman                          3-1 Gabi Fritsche
2:     Daphne Timmer                           3-2 Catlyn van Maas de Bie
3:     Wendy Gunther                            3-1 Emme-Lotte Boon
4:     Emma de Haas van Dorsser        3-0 Feline Posdijk